Vücutta bulunan ince damarların genişleyerek yüzeye yakın olarak ince çizgi halinde görünmesine kılcal damar denilmektedir. Özelikle yüz ve bacaklarda meydana gelen kılcal damarlar vücudun herhangi bir bölgesinde de ortaya çıkabilmektedir. Özellikle açık ten renkli kişilerde sık rastlanan bir sorundur ve cildin hassas olmasından dolayı bu damarlar yüzde leke ve kırmızılıklara neden olmaktadır. Özellikle yüz bölgesinde oluşan kılcal damarlar estetik açıdan kişileri mutsuz edebilmektedir, bu sebeple yüz bölgesinde oluşan kılcal damarlar tedavi edilerek çözüme kavuşturulmaktadır. Kılcal damar tedavisinde sonuç alınan yöntem ise lazer ile tedavidir.
Yüzdeki Kılcal Damar Neden Oluşur?
- Cildin ince ve hassas olmasına bağlı
- Rozasea (Gül) hastalığı
- Uzun süre güneş ışığına maruz kalmak
- Kortizonlu kremlerin kullanımına bağlı
- Lupus, sedef gibi hastalıklardan kaynaklı
- Radyasyon tedavileri
- Doğum kontrol haplarının uzun süre kullanımı
- Hormon tedavileri
- Yaşlılık ve genetik yatkınlık yüzdeki kılcal damarların çatlamasına neden olan faktörler olarak belirtilmektedir.
Yüzdeki Kılcal Damar Tedavisi Nasıl Yapılır?
Yüzdeki kılcal damar tedavisinin yöntemi lazer ile yapılan tedavidir. ND Yag Lazer ile kılcal damarlar ışık tedavisiyle kısa sürede çözüme kavuşmaktadır. Kılcal damar tedavisi uygulanırken lazer ışığı damar içinde bulunan hemoglabin tarafından emilmektedir. Bu sayede belli bir ısıya ulaşan damar katılaşarak işlevsiz hale gelmektedir. Seans sonrasında kılcal damarların belirginliği ortadan kaybolarak yüzdeki görünüm azaltmaktadır. Aynı zamanda ince kılcal damar çatlakları da tedavi edilmektedir, kılcal damar tedavisinde kalın damarlar ince damarlara göre daha kolay tedavi edilmektedir. Teknolojinin getirdiği yenilikler lazer sistemlerinin hedef dokuya ulaşmasını sağlamaktadır, böylelikle çevre dokular zarar görmeden hedeflenen tedavi kolaylıkla sağlanmaktadır.
Yüzdeki Kılcal Damar Tedavisi Kaç Seans Sürer?
Kılcal damar tedavisi damar kalınlığı, derinliği, genişliği ve konumuna göre belirlenmektedir. Bu sebeple seans sayıları farklılık gösterebilir. Genellikle tek seansta kılcal damar tedavi edilmektedir ancak damar ağı çok genişse ve çok sayıdaysa biden fazla seans gerekebilmektedir. Bunu kişinin kılcal damarlarındaki durum belirlemektedir, seans araları 4-6 hafta arasındadır ve 2-3 seans sonrasında %90 tedavi olumlu sonuçlanmaktadır. Kılcal damar tedavisi için güvenli olan lazer yöntemini tercih edebilir, özellikle yüz bölgenizde estetik açıdan sizi mutsuz eden kılcal damar sorunundan kurtulabilirsiniz.
Yüzdeki Kılcal Damar Tedavisi Kalıcı Mıdır?
Lazerle yapılan kılcal damar tedavisi son derece etkili bir yöntemdir, yapılan işlem tedavi içindir ve hedef dokuya ulaşarak kısa sürede sonuç alınmasını sağlamaktadır. Lazer tedavisi sonrasında aynı bölgede tekrar kılcal damar oluşumu gözlenmesi düşük bir olasılıktır, ancak nadirde olsa yenilenebilmektedir. Özellikle yüz bölgesi tekrar kılcal damar sorunu oluşması yüksek bir bölgedir, fakat tedavi sonrasında tedavi edilen kılcal damarlar tekrar ortaya çıkmaz yenileri farklı bölgelerde oluşabilmektedir.